poniedziałek, 4 lutego 2013

Chałwa nieco kanapkowa




Słoiczek tahini z którego nigdy nie powstał hummus.*
Syrop klonowy z najwyższej półki, który ni jak syropu klonowego nie przypomina.**
Pierwsze i drugie w takich proporcjach by było smacznie.***
Dodatek ziarenek wyskrobanych z kawałka wanilii.****

Na tostowanym sezamowym bajglu. Ach.









* nie na raz - chałwę w niewielkich ilościach robiłam dwukrotnie do każdej zużywając około 1/3 słoiczka, tak tylko by zaspokoić nagłą chęć na coś słodkiego
** mój naprawdę sam w sobie nieciekawy, ale w chałwie pyszny - można dodać miodu lub jakiegokolwiek innego syropu
*** nie żałując syropu!
**** z ćwiartki
   

1 komentarz:

  1. jest tez Biohumus, ktory mi od razu przyszedl na mysl, ale to zupelnie inna bajka :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jeśli zechcecie zostawić po sobie kilka słów

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...